Topic

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Dasik Das
    Participant

See what YORD offers at https://yordwindows.com/ The company specializes in the production of windows, doors, and modern sliding systems made from various materials. Their offer is aimed at those building a home, renovating an apartment, or undertaking larger investments. You can find solutions tailored to various needs and projects. It’s worth taking a moment to familiarize yourself with their product range.

David Miller
    Participant

Es esmu četrdesmit piecus gadus vecs zobārsts, kuram ir sava privātprakse Rīgas centrā, un mana profesija ir viena no tām, kas prasa ārkārtīgu precizitāti un pacietību. Katru dienu es skatos cilvēkiem mutēs, dzirdu viņu bailes un redzu, kā viņi satraucas pat pirms vienkāršas pārbaudes, un mans uzdevums ir ne tikai ārstēt zobus, bet arī nomierināt viņu prātus. Es esmu iemācījies būt mierīgs un savaldīgs, taču šī mierība dažkārt pārvēršas par emocionālu noslēgtību, un es sāku just, ka man pašam trūkst tās siltuma un spontanitātes, ko es cenšos dot citiem. Man ir ģimene – sieva un divi bērni, kuri jau ir pusaudži, un mēs dzīvojam sakārtotu dzīvi, bet manī ir kāda nepamanīta vieta, kas prasa kaut ko vairāk par ikdienas rūpēm. Kādā svētdienas pēcpusdienā, kad lija lietus un es biju atcēlis visas vizītes, es apsēdos pie datora ar mērķi atrast sev kādu jaunu hobiju. Es pārlūkoju dažādas lapas, un kādā no tām es ieraudzīju ieteikumu, kas izklausījās interesanti, lai gan nosaukums, ko es ieraudzīju, man likās nedaudz dīvains – vavafa. Es neko nezināju par šo vietni, bet kaut kas man lika nospiest, un es nokļuvu platformā, kas bija pārsteidzoši dinamiska un krāsaina, un es uzreiz sajutu, ka šī ir vieta, kur es varu aizmirst par savām ikdienas rūpēm.

Sākumā es biju nedaudz skeptisks, jo man kā ārstam ir ieradums visu pārbaudīt un analizēt, bet es nolēmu, ka šoreiz es vienkārši ļaušos pieredzei, bez spriedumiem un bez bailēm. Es reģistrējos un sāku pētīt spēles, un mani pārsteidza to daudzveidība – katra no tām bija kā neliels ceļojums uz citu pasauli, un es izvēlējos vienu, kas atgādināja par Vidusjūras ainavām, jo man vienmēr patika ceļot un sapņot par siltām zemēm. Kad es sāku griezt ruļļus, es pamanīju, ka mans prāts pārstāj domāt par zobārstniecību, par pacientiem un par to, vai man rīt pietiks laika visiem, un sāk koncentrēties uz to, kas notiek tieši šajā brīdī. Tā bija atbrīvojoša sajūta, ko es nebiju piedzīvojis ļoti ilgu laiku – sajūta, ka es varu vienkārši būt, neko nedarot un ne par ko nedomājot. Pēc pirmās sesijas es sajutu, ka mans prāts ir kļuvis gaišāks un ka es aizgāju no datora ar smaidu, ko nevarēja izskaidrot ne ar vienu medicīnisku terminu.

Turpmākajās dienās es nolēmu, ka šī būs mana atpūtas metode, bet ar skaidriem noteikumiem – es atvēlēju noteiktu laiku, tikai tad, kad jūtos noguris, un nekad nepārsniedzu savu budžetu. Es pamanīju, ka šīs īsās sesijas man palīdz ne tikai atslābināt prātu, bet arī uzlabot manu darba efektivitāti – es kļuvu vērīgāks pret saviem pacientiem un mierīgāks situācijās, kas iepriekš mani biedēja. Mani kolēģi sāka pamanīt, ka es esmu kļuvis laipnāks un ka mans smaids ir kļuvis dabiskāks, un viens no viņiem jautāja, vai es esmu atradis kādu jaunu vaļasprieku. Es viņam pateicu, ka esmu atradis veidu, kā atpūsties, bet nepaskaidroju detaļas, jo zināju, ka viņš varētu nesaprast, bet man bija vienalga, jo es jutos labi un zināju, ka šī pieredze man ir devusi vairāk, nekā jebkura grāmata par pašattīstību. Vienā no šiem vakariem, kad ārā bija klusa un zvaigžņota nakts, es atkal iegāju šajā vietnē un izvēlējos spēli ar fantāzijas tēmu – pilīm, pūķiem un dārgumiem, kas man atgādināja par pasakām, kuras es lasīju saviem bērniem, kad viņi bija mazi. Es spēlēju mierīgi un bez steigas, un pēkšņi ekrāns sāka mirgot un parādījās laimesta kombinācija, kas manā kontā ienesa summu, kuru es nebūtu nopelnījis vairāku nedēļu laikā. Es sēdēju un skatījos uz to ilgi, un manās acīs parādījās asaras – ne no skumjām, bet no pārsteiguma un pateicības, ka pasaule man ir atgādinājusi, ka dzīvē joprojām ir vieta brīnumiem.

Es nolēmu šo naudu izmantot, lai nopirktu savai sievai biļetes uz teātri, par ko viņa bija sapņojusi, un pārējo ziedotu vietējai skolai, lai tā varētu iegādāties jaunus mācību līdzekļus. Kad es viņai iedevu biļetes, viņa apskāva mani un teica, ka es esmu labākais cilvēks, kuru viņa zina, un es redzēju viņas acīs to pašu dzirksti, ko biju redzējis, kad mēs satikāmies. Es sapratu, ka šī nauda man ir devusi daudz vairāk nekā tās vērtību – tā man ir devusi iespēju radīt laimi citiem un atgādināt sev, ka es neesmu tikai zobārsts, bet arī cilvēks ar sirdi. Kopš tā laika mans skatījums uz dzīvi ir mainījies. Es vairs neuztveru katru dienu kā pienākumu, bet gan kā iespēju, un es vairs nebaidos no pārsteigumiem, jo es zinu, ka tie var būt skaisti. Vavafa man ir kā atgādinājums, ka dzīve ir skaista savā neparedzamībā un ka reizēm mazs risks var nest lielu prieku. Es joprojām reizēm spēlēju, bet tagad es to daru ar vieglumu un prieku, bez spiediena un bez bailēm. Es esmu pateicīgs par šo pieredzi, kas man ir palīdzējusi atgūt sevi un atgādināt, ka katrs mirklis ir vērtīgs. Un, kad es tagad sēžu savā kabinetā un skatos, kā mani pacienti smaida pēc ārstēšanas, es zinu, ka šis smaids ir īsts un ka es esmu uz pareizā ceļa – ceļā, kurā ir vieta gan profesionālismam, gan negaidītai laimei.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.